Sunday, September 28, 2008

Carta oberta a ciutadans:

Valgui l’avinentesa per saludar-los i manifestar el meu respecte al seu grup parlamentari.
Ahir diumenge vostès van exercitar el seu dret a manifestar-se tot demanant un ensenyament bilingüe per al sistema educatiu català; Doncs utilitzaré les línies següents per dir quin és el meu pensament sobre aquest tema.

No tinc cap tipus de coincidència ideològica amb els seus pensaments, però els respecto. Dedueixo de les seves accions que volen una Catalunya bilingüe on es pugui parlar castellà i català sense cap tipus de problema, no? Doncs que jo sàpiga no n’hi ha cap de problema. Qui es troba discriminat per parlar castellà? No conec a ningú que hagi estat multat per parlar castellà, és més, a Catalunya els castellanoparlants sempre han tingut la llibertat adequada per parlar la seva llengua, ningú els ha molestat ni els ha impedit que la puguin parlar. Puc dir el mateix dels catalans a Catalunya? Vull recordar que durant 40 anys es va prohibir rotundament parlar la nostra llengua i utilitzar la nostra cultura per part dels espanyols guanyadors de la guerra civil.



A causa del procés democràtic, Espanya es va convertir en un país amb un model polític anomenat de les autonomies, on s’exerceix un autogovern per part d’aquestes cap al seu propi territori. Gràcies a aquest model polític, Catalunya té un estatut que ha estat modificat tot just fa uns anys per millorar-lo i adaptar-lo a la realitat social.

És aquesta llei la que estableix les normes bàsiques que regulen la societat catalana. Aquesta llei votada i acceptada democràticament pels ciutadans de Catalunya estableix que la llengua vincular ha de ser el català. Quin mal li troben a això? Afegeix també, que al sistema educatiu català, la llengua vincular serà el català. Quin mal li troben a això? Els ciutadans en el seu moment van ratificar la llei d’immersió lingüística que vostès tant critiquen, és una decisió acceptada per tothom. Partim d’una premissa tan bàsica com simple, senyors de ciutadans, si el català no és llengua vincular a Catalunya on o serà?

Vostès tenen tanta obsessió amb aquest tema que arriben a dir tantes bajanades com que es podrien reduïr els accidents de trànsit si els cartells estiguessin escrits tant en castellà com en català. Han viatjat mai a algun país estranger en cotxe? Vostès no entenen les senyals de trànsit que, per altra banda són universals?

La llei de les administracions públiques diu que es podrà escollir la llengua que es vulgui per tramitar qualsevol procediment administratiu, veuen vulnerat els seus drets? No els atendran a Catalunya si parlen Castellà? Simplement no m’ho crec! Sembla ésser que vostès es declaren defensors del bilingüisme, però crec que no acaben de veure molt bé la realitat social de Catalunya, de veritat creuen que el castellà no es parla? Que corre perill? Doncs com va dir en el seu moment el President Pujol, els convido a sortir al carrer i què vegin la realitat social de Catalunya. Preguntin a qualsevol nen o estudiant o persona que hagi estat instruïda al sistema educatiu català si no parla bé les dues llengües (com a mínim)?

En alguns moments és tant patètica la seva actuació demanant la llibertat que s’obliden que estan depreciant a la gent que si que vol viure plenament en català.
Aquesta és un altra senyors de ciutadans (i companyia), un catalanoparlant pot viure plenament en català? Doncs jo crec que no, si no on es troben les pel•lícules de cinema traduïdes al català? I l’etiquetatge dels productes? O les planes webs? No, doncs resulta que no, però i un castellanoparlant? Aquí la cosa ja canvia, no creuen?


Simplement senyors/es de ciutadans, baixin a la terra i mirin bé la realitat a Catalunya i no la manipulin al seu plaer, si no, no s’integraran mai a la societat per la qual demanen tanta llibertat.

No comments:

Post a Comment